Mobilya Seçimi Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler

mobilya seçimi nasıl yapılır

Mobilya Nasıl Seçilir? 

Bazen yeni evlilik, bazen de yıllar sonra bir değişiklik amacı ile mobilyaları yenilemeyi düşünürüz. Bu noktada seçimlerimizi yaparken bazı hususlara dikkat etmekte fayda var. 

Mobilya seçiminde dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta var:

  1. Öncelikle, mobilyanın ne amaçla kullanılacağını düşünün. Örneğin, evinizde yaşam alanı olarak kullanacağınız bir oturma grubu için farklı özellikler arayabilirsiniz, ancak bir yatak odası için farklı özellikler arayabilirsiniz.

  2. Mobilyanın ne kadar sık kullanılacağına da dikkat edin. Örneğin, evinizin girişinde bulunan bir sehpa için daha az dayanıklı bir mobilya tercih edebilirsiniz, ancak yatak odanızda yatak için daha dayanıklı bir mobilya tercih edebilirsiniz.

  3. Mobilyanın stiline ve tasarımına da dikkat edin. Eğer evinizin diğer mobilyalarıyla uyumlu bir stil ve tasarım arıyorsanız, aynı stil ve tasarıma sahip mobilyalar tercih edebilirsiniz. Ancak, eğer evinizde farklı bir stil ve tasarım arıyorsanız, mobilyalarınızı da bu yönde seçebilirsiniz.

  4. Mobilyanın kalitesine de dikkat edin. Daha uzun süre dayanması için daha kaliteli mobilyalar tercih edebilirsiniz, ancak bunların fiyatı da yüksek olabilir. Bu nedenle, bütçenize uygun bir mobilya seçimine de özen gösterin.

  5. Mobilyanın işlevselliğine de dikkat edin. Örneğin, yatak odanızda yatak için bir mobilya seçerken, bu mobilyanın yatak örtüsü ve yastıkları saklamaya yönelik ekstra depolama alanı olması işlevsel olabilir.

  6. Mobilyanın ölçülerine de dikkat edin. Evinizde ne kadar yeriniz olduğuna göre, ölçülerine uygun mobilyalar seçin. Ayrıca, mobilyanın evinizdeki diğer eşyalarla uyumlu olup olmadığına da dikkat edin.

  7. Mobilya satın almadan önce, mobilyanın ne kadar rahat olduğunu da test etmeyi unutmayın. Özellikle, oturma grubu ve yatak gibi mobilyalar için bu çok önemlidir.

  8. Mobilyanın yapımında kullanılan malzemelere de dikkat edin. Örneğin, ahşap mobilyalar genellikle daha sağlam ve dayanıklıdır, ancak ağır da olabilirler. Plastik mobilyalar ise hafif ve ucuz olabilirler, ancak dayanıklılıkları genellikle daha düşüktür.

  9. Mobilya satın almadan önce, ürünün garanti koşullarını da kontrol edin. Özellikle, pahalı mobilyalar için bu çok önemlidir. Garanti koşulları hakkında bilgi sahibi olmanız, mobilyanın ileride olabilecek arızaları karşısında daha güvende olmanızı sağlar.

Bu noktaları dikkate alarak, uygun bir mobilya seçimi yapabilirsiniz. Marka Evinde olarak sizlere Bellona ve Mondi Home Mobilya ürünlerini en uygun fiyatlarla sunmayı amaçlıyoruz. Sizler de kategori ağacından dilediğiniz ürünü inceleyebilir ve taksit seçenekleri ile online oalrak siparişinizi oluşturabilirsiniz.

 

Etiketler: mobilya seçimi nasıl yapılır
Ocak 08, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR